28 juli 2023
18:00

Hultsfreds FK 2

Straffseger mot Hultsfred tar Vista till semifinal!

Första slutspelsmatchen någonsin stundade för Vistakillarna och motståndare för dagen var Hultsfreds IF. Hultsfred kom precis som vinst från en seger i sista gruppspelsmatchen och hade nog också ett upphöjt självförtroende, dessutom hade de lånat in en storvuxen och atletisk målvakt från sitt 09-lag till den här matchen. Killarna i rött hade laddat ordentligt med mat, vatten och vila och publiken var taggade till tänderna när domaren blåste igång matchen.

1:a halvlek
Inledningsvis stod inte Vistas spel att känna igen och omgående bjöds Hultsfred på ett par halvchanser som uppstod efter rent slarv. Slutspelsnerver kanske? Ju längre halvleken led lyckades Vista äta sig in i matchen och även om spelet kanske inte var bländande lyckades man komma till några skapliga chanser bland annat genom Olle, Viggo och Wide som fick skapliga lägen som dessvärre interesulterade i mål. Halvleken slutade inte helt ologiskt 0-0 och den går inte till historien som en av de mest välspelade då inget av lagen bjöd på något skönlir.

2:a halvlek
I andra halvlek hade Vista vinden i ryggen och spelade lite enklare med några längre bollar som ställde till det för Hultsfredsfestivalen försvar. Det skapades en hel del möjligheter och det var ofta Wide som lyckades komma till lägen men bollen ville inte ens träffa mål. Hultsfred var inte helt ofarliga heller och det var flera situationer där det var rörigt i Vistas straffområde men där man till slut lyckades få bort bollen. Vista hade också två situationer där man var igenom och fria med målvakten blev både Olle och Pelle kapade bakifrån vilket enbart resulterade i frispark och gula kort. Halvleken slutar 0-0 och efter en överläggning med domaren och dubbelkoll i cupbroschyren kom alla överens om att matchen skulle avgöras på straffar. Hultsfred var först ut och straffläggare får på en hård straff som Jonathan är på men tyvärr inte lyckas hålla. Pelle är först ut i rött och smeker behärskat in bollen i högra krysset. Hultsfred sätter sin andra straff behärskat och sedan stegar Viggo fram och skjuter in bollen i vänstra krysset till 2-2. Hultsfreds målvakt tar den tredje straffen och skjuter utanför, varpå Filip dessvärre också missar och ställningen är oförändrad. Hultsfred sätter 3-2 och Helmer kliver fram, får en snedträff som letar sig inneklubb benen på målvakten som slänger sig, 3-3 och spänningen är olidlig. Hultsfred sätter också sin femte straff och om Wide bränner är det avgjort. Wide besitter dock inga nerver och placerar bollen fint i hörnet. Suddenstraffar tar vid och Hultsfred är först ut och skjuter sin straff över. Jonathan får chansen och får till en skaplig straff men målvakten räddar vid stolpen. I nästa omgång gör Jonathan en räddning och Anton tar chansen att bli hjälte. Han väntar ut målvakten och placerar lugnt in bollen till 5-4 och glädjen är total, Vista är semi! Efter matchen är det kortege med flaggor, tutor och hög musik genom hela Storebro.

I semifinalen finns chans till revansch mot Brokinds IF som i sin kvartsfinal vann mot Grebo från Linköping.